fb
НовиниПо света

Бил Гейтс публикува мемоарите си догодина

2 мин.

Американският бизнесмен и съосновател на компанията „Майкрософт“ Бил Гейтс издава мемоарите си в книга със заглавие Source Code, която ще бъде публикувана през февруари догодина. Това е история за „ранните ми години, от детството до решението ми да напусна колежа и да основа Microsoft, заедно с Пол Алън. Пиша за взаимоотношенията, уроците и преживяванията, които поставиха основата за всичко, което ми се случи в живота след това”, обяви самият Гейтс.

„Влязох в полезрението на обществеността още от ранните си двадесет години, но голяма част от живота ми преди това не е добре известна. През годините често са ме питали за моето възпитание, времето, прекарано в Харвард и съосноваването на компанията. Тези въпроси ме накараха да осъзная, че хората може да се интересуват от началото на моя път и факторите, които са го повлияли”, разкрива още бизнесменът.

В книгата споделя някои от по-трудните моменти в детството си, сблъсъка с родителите, докато е бил тийнейджър, борбата с внезапната загуба на близък човек и риска от отпадане от колежа. Гейтс представя как превъзмогва предизвикателствата като залага на индустрия, която все още не съществува.

„Но в мемоарите ще намерите и историите на много хора, които вярваха в мен, тласкаха ме да израствам и ми помогнаха да превърна странностите си в силни страни. И си мисля за късмета, който имах да се родя в страхотно семейство във време на исторически технологични промени и оптимизъм и да навърша пълнолетие точно когато революцията на персоналните компютри тръгваше”, казва още той. Source Code е неговата история за произхода и „очаквам с нетърпение да я споделя”.