fb
ВидеоМултимедия

Бил Гейтс разказва за любимите си книги от 2015-та [видео]

1 мин.

По традиция в средата на декември създателят на Microsoft и един от най-богатите хора в света Бил Гейтс споделя в личния си блог Gates Notes кой са най-добрите книги, които е прочел през изминалата година.

„Много от заглавията, които прочетох през годината, са обединени от темата “как работят нещата” – някои обясняват елементи от физическия свят, други предлагат дълбок поглед към човешкото начало или към нещата, които ценим. Не съм си поставял за цел да изследвам точно тези теми, макар че, като се замисля, е напълно логично, защото основната причина да чета, е да научавам нови неща“, разказва Гейтс.

В коледния списък на филантропа за 2015 година попадат изцяло нехудожествени и научни заглавия, сред които са ‘Пътят към характера’ на колумниста на NYTimes Дейвид Брукс, биографичната „Да бъдеш Никсън“ на Ивън Томас, „Обясняващият нещата: Сложни явления в прости думи“ на Рандъл Мънро и др.

Гейтс обръща и специално внимание на още едно любимо свое заглавие от 2015-та, което обаче не е успял да ревюира в блога си. „Жизненоважният въпрос“ на Ник Лейн се гмурва надълбоко в произхода на живота на планетата и кара Бил да си купи и останалите книги на британския биохимик.

Всички книжни ревюта на Бил Гейтс можете да следите тук. Припомнете си и любимите му книги за 2014 г.

holiday-books_2015_article_1200x564_v1