fb
БългарияНовини

Читателският клуб на Trouble Bakers подновява срещите си на открито

2 мин.

С наближаването на лятото настъпва времето за вкусни книги и още по-вкусни книжни сладкиши и солениши на открито. Ако обичате пикниците, придружени с хубаво четиво, можете да се възползвате от поканата на „Смълчания читателски клуб“ и да почетете навън в добра компания. Единайсетото издание на клуба ще се проведе на 6 юни от 11:00 часа в Южния парк (зад скулптурата с птиците). Това е първата среща на мълчаливите читатели през тази година, тъй като епидемичната обстановка не позволяваше събирания на закрито.

Нестандартният формат е вече добре познат на любителите на четенето в София. Инициативата на Trouble Bakers стартира през 2019 г. в уютното помещение на НЧ „Чиалище.то“ в центъра на столицата и много бързо набира популярност. Сбирките се провеждат по модела на silent book club, възникнал в САЩ през 2012 г. За разлика от стандартните читателски клубове, тук няма предварително зададени заглавия или теми, дори не е задължително да участвате в обсъждане на прочетените книги. Идеята на срещите е всеки да може да отдели един час за себе си, без да бъде прекъсван от телефони и задължения, след което да си тръгне или да остане още един час на сладки приказки и книжни вкусотии.

„От всички събития на Trouble Bakers „Смълчаният клуб“ ми липсва най-много, защото освен динамиката на обичайно събитие има и спокойствието един час да четеш, без никой да те притеснява. И за разлика от останалите ни събития е някак по-интимно, защото всеки има думата (стига да пожелае), а в същото време сме в тесен и мога вече да кажа, приятелски кръг.

Нямам търпение да видя кой какво чете и да покажа нови книжни рецепти, които всички да опитат и оценят. Ще има също така и един много специален за мен книжен сладкиш, който е част от разказа ми за книгата „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали“, споделя Десислава Иванова, която е част от кулинарно-книжния екип.

За участие в поредното издание на клуба е необходимо предварително записване на лично съобщение до Facebook страницата на организаторите, тъй като местата са ограничени. Събитието е с вход – дарение в специалния буркан на Trouble Bakers, като този месец събраните средства ще отидат за 9-годишната Ромина от Стара Загора, която се нуждае от скъпоструващо лекарство, за да победи левкемията.