fb
БългарияНовини

Да получиш благодарности от идола си Джон Грийн в центъра на Ню Йорк

2 мин.

„Благодаря, че си дошла чак от България – това ме прави щастлив!“. Тази реплика, изречена в центъра на Ню Йорк, означава сбъдването на една мечта за Калояна Славова, Читател на годината на Столичната библиотека за 2016 г.

Бележката, с която Калояна привлича вниманието на Джон Грийн

Бележката, с която Калояна привлича вниманието на Джон Грийн

Преди няколко месеца тя разбира, че пътуването й до американския метрополис ще съвпадне с премиерата на новата книга на Джон ГрийнTurtles All the Way Down„, а на 9 октомври е на първия ред в Symphony Space на Бродуей.

Още с излизането на Грийн на сцената Калояна чува: „И да знаете, че тук имаме човек от България! Кой е, да ни каже?“. Минути по-рано, на входа залата организаторите са дали на читателите на Джон Грийн и брат му Ханк листчета, на които да си напишат въпроси с молив. И тя пише „Просто „Здравейте!“ от България. Калояна ❤️“, без да очаква, че що получи благодарности от любимия си писател.

Предпремиерата на „Turtles All the Way Down“ продължава с живи изпълнения на двамата Грийн, познати като The Vlogbrothers, а Джон чете избрани пасажи от романа и отговаря на въпроси. Най-запалената му българска почитателка пък си тръгва с автограф върху копие от „Вината в нашите звезди“ с абревиатурата DFTBA, един от любимите призиви на братята.

„Джон Грийн е истински великан. Мога да пиша часове и пак няма да предам емоцията, затова ще кажа само каквото каза той накрая: Have a wonderful day and don’t forget to be awesome!*“, сподели Калояна с приятелите си във Facebook минути след срещата си с писателя.

Тази вечер, на официалното представяне на романа, тя отново ще бъде близо до идола си.

Допълнение от 11 октомври: Българското издание на новия роман на Джон Грийн ще бъде пуснато на пазара от „Егмонт“ със заглавие „Костенурки до безкрая“.

* Приятен ден и не забравяйте да сте страхотни! – от англ.

Снимки: Калояна Славова