fb
Ревюта

Демира и “Дневникът на един дръндьо: В плен на снега”

3 мин.
Dnevnikat na edin drandio Jef Kini

Dnevnikat na edin drandio Jef KiniКакто вече знаете, един от най-младите автори в www.DetskiKnigi.com е 8-годишната Демира. Първото й ревю за “Огромният крокодил” на Роалд Дал направи фурор, а тя продължава да пише за малка част от книгите, които е прочела. Днес ще ви хване за ръка и ще ви заведе в света на Джеф Кини и прочутия дръндьо Грег.

Всички книги за “Дръндьото” се четат с усмивка на уста, който ги е чел знае, че е така.
Току що привърших “Дневникът на един дръндьо: В плен на снега” – чете се за около два часа и ви обещавам, че ще се смеете с глас на неговата изобретателност и бели и ще се замечтаете за коледните дни…

Знаете ли защо Грег обича да прекарва повече време на дивана? За да запази енергията си за по-късно. Когато приятелите му станат на 80 години и започнат да рухват физически, той ще бъде в разцвета на силите си. Е, за такъв довод не съм се сещала, когато мама ме кара да спортувам, а аз искам да си мързелувам.

Рисунките в книгата са страхотни, чрез тях още повече влизаш в историята. В своя Дневник Грег разказва за случки от своя живот, но го прави с много хумор и лекота, че ми се иска и аз да имам такива момчета като него в класа.

Знаете ли с какво спи Дръндьо по Коледа? С анцуг, за да не го завари добрият старец по бели гащи. В писмото до Дядо Коледа пък не изрежда списък с желания, а му се представя в най-добра светлина, защото знае, че ще получи големи подаръци за това…

Преди да се роди на Грег по-малкия му брат, родителите му подаряват реалистична кукла за момченца, която насърчава отговорността. Тя пишка, плаче, яде и коса й расте. Грег споделя, че откакто я има, не е хапнал и един зеленчук… После я изгубва и за да не му се карат и шамарят, си прави нова – познайте от какво?!?

Грег спечелва награда “Ученик на седмицата”, която го забърква в много каши и бели… Той не е много сигурен за какво точно получава наградата – пише, че рано или късно я дават на всеки:“последният петък ученик на седмицата беше Фрегли – сигурно е било, задето пет поредни дни не е ухапал никого“.

В стремежа си да изкарат пари за Коледа, Грег и приятелят му Раули се забъркват в неприятности – полиция, детектор на лъжата, абе на Дръндьо му се разтреперват краката. Но всичко е добре, когато свърши добре! На Коледа наистина стават чудеса, а и ние самите допринасяме за това.

P.S. Убедена съм, че всяко момче ще се влюби в “Дневникът на един дръндьо: В плен на снега” и това е добра идея за коледен подарък…

Автор: Демира Недева, 8 г.

Не пропускайте и ревютата за “Дневникът на един Дръндьо”, “Родрик командори”, “Чашата преля” и“Горещници”.

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.

[ + ]