fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден трети на Пролетен базар на книгата 2018 – 31.05

3 мин.

Вижте на кои любопитни събития и представяния можете да присъствате в четвъртък на Пролетния базар на книгата 2018:

13:00 ч.
Кратка лекция на тема „Как да издам книга“
„Фабрика за книги“, платформата за самопубликуващи се и независими автори, представя кратка лекция на тема „Как да издам книга“. Ще разгледаме етапите, през които трябва да премине вашият ръкопис, за да се превърне в книга, както и кои са потенциалните проблеми. Пригответе си въпроси, защото ще имате възможност да ги зададете в края на срещата. Един от участниците ще има възможност да спечели лична консултация за реализиране на бъдещия си проект.
Представя: „Фабрика за книги“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

17:00 ч.
Аудиокнигите в България по пътя на успеха

За 5 години сме създали 150 качествени аудиокниги. Ще представим новите си проекти, ще раздаваме много подаръци, ще ви срещнем с любимите ви автори и актьори.
Представя: Аудиокниги.бг
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

18:00 ч.
Представяне на „Камино: Пътят на завръщането“ на Тихомир Иванов

Един мислещ, непримирим, млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори, тръгва да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго. Още от първата крачка знае, че пътуването навътре е самотно занимание, и смътно подозира, че завръщането ще е ново начало. Накрая вече го знае. За да е сигурен, че ще открие своите истини, избира прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието.
Представя: изд. „Кибеа“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

18:00 ч.
Среща с автограф с Йордан Радичков

Йордан Радичков е автор на сборниците с разкази „Малка човешка комедия“, „Игра на гъски“. Новият му сборник „Двеста линейки на час“ излиза под знака на „Жанет 45”.
Представя: изд. „Жанет 45”
Място: Шатра А, Щанд А15

19:00 ч.
Представяне на книгите на проф. Илия Илиев

„Орнамент“ – теория на конструкцията на орнаменталната композиция, базирана на класическата естетика на XIX в. и мои собствени открития в тази област. Това е един обогатен спомен от преподаването ми по композиция в Националната художествена академия. Изданието е на английски език. „Моят път“ – избрани мои мозаечни произведения с обяснителен текст на английски и италиански език. „Мозайки от паркетиращи и неправилни конвексни петоъгълници“ – дългогодишни изследвания в тази област и развитие на идеите на Марджъри Райс и нейния графиченезик. Изследване на мрежите и тяхното развитие, свързано с откритието на много нови хибридни мрежи, както и алгоритъма за търсене на нови типове мрежи.
Представя: изд. „Архимед“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

19:00 ч.
Среща с автограф с Рене Карабаш

Рене Карабаш е авторка на стихосбирката „Хълбоци и пеперуди”. Дебютът й в прозата е с романа „Остайница”.
Представя: изд. „Жанет 45”
Място: Шатра А, Щанд А15