fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден втори на Пролетния базар на книгата

2 мин.
proleten bazar parvi den

proleten bazar parvi denОчертава се вълнуваща сряда на Пролетния базар на книгата. Ако не сте имали възможността да присъствате на откриването, днес можете да наваксате и да посетите някое от събитията от културната програма. Очакват ви интересни срещи с български и чуждестранни автори, раздаване на автографи и книжни премиери. Открийте вашето място и бъдете там!

От 14:00 изд. „Инфодар“ организира среща с Анастасия Димитрова, която води интелектуални тренинги „Скоростно четене” и „Супер памет – Мнемоника” (112). А по същото време Слави Велев ще демонстрира изкуството на китайската калиграфия на щанд 329.

На щанда на изд. „Хермес“ (326) от 16:00 Йордан Ганчовски, авторът на романа „Нощта на Десети“, ще дава автографи на своите почитатели.

От 16:30 започва срещата с носителката на Наградата за литература на Европейския съюз Катри Липсон (автор на „Продавачът на сладолед“). На щанда на изд. „Персей“ (211) писателката ще раздава автографи.

Представянето на „Свят за двама” (изд. „Прозорец“) с Мариана Закова и Ун Волтрон е начален час 17:00 на сцената на левия полуетаж.

На щанда на изд. „Жанет 45“ (325) от 17:30 почитателите на Бойка Асиова могат да присъстват на представянето на новия й сборник с разкази „Лудовица”.

С начален час 18:00 са няколко събития затова избирайте внимателно!

В 18:00 започва представянето на „Орел срещу орлица“ (изд. „Изкуства“) – втората книга от историческата поредица „Светослав Тертер“ на Павел Павлов на сцената на левия полуетаж.

По същото време, но в салона на чешкия културен център, ул. „Г. С. Раковски” 100, е представянето на носителката на Наградата за литература на Европейския съюз Катри Липсон и романа й „Продавачът на сладолед“.

И отново в 18:00, но в книжарница „Хеликон – Витоша“ ще започне представянето на „Други страни“ (изд. „Вакон“) на журналиста от БТВ Светослав Иванов.

От 18:30 на щанд 325 (изд. „Жанет 45“) ще бъде представен Митко Новков и  книгата му “Наметени в превода” – 31 интервюта с хора от най-различни държави по света, посветили своя живот на българския език, литература и култура.

Премиера на „Живот на паралел“ (изд. „Хермес“) – третият роман на талантливата Вероника Денева, е с начало 19:00 на сцената на левия полуетаж.