fb
БългарияНовини

Детските книги превземат Park Center тази неделя на Книжен пикник „Бисерче вълшебно“ 2018

1 мин.

Истински книжен неделен следобед за деца се задава на 1 април в Park Center (бул. „Арсеналски“ 2, срещу хотел „Хемус“). От 15:00 ч. издателят и преводач на поредицата за Елмър – Манол Пейков, ще чете новата книга „Елмър и чудовището“ (изд. „Жанет 45“) от Дейвид Маккий. След срещата със страховитото създание смелите малчугани ще могат да си направят фотосесия с карирания слон и да научат някои трикове за справяне със страха.

От 16:00 до 18:00 ч. екипът на Фондация „Детски книги“ за втора поредна неделя ще посрещне малките читатели и техните възрастни на Книжен пикник „Бисерче вълшебно“ 2018. Откъси от книгите, номинирани в категория „Откриватели“, ще четат писателите Катя АнтоноваЗорница ХристоваДиана Петрова, Юлия Момчилова, илюстраторката Мая Бочева, редактори и преводачи.

Водещи на празника ще бъдат Вал Стоева от „Детски книги“ и Борис Самаринов от софийското НЧ „Неофит Бозвели – 1928“. Освен близки срещи с нови детски книги, на пикника ще можете да порисувате и да вземете автограф от звездните четци.

[ + ]