fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Аз чета“ и приятели (Б19)

3 мин.

Някои от най-любимите съвременни герои на българските деца и техните автори ще гостуват на щанда на „Аз чета“ на левия полуетаж на НДК по време на Пролетния базар на книгата от 23 до 28 май 2017.

Малкото таласъмче, мотовете, еленът Ву, Любка Любопиткова и баба й, както и добросъците ще бъдат заедно с нас на щанд Б19, а компания ще им правят и техните създатели – Радостина Николова, Мая Бочева и Никола Райков. Ще бъде свежо и зелено, а и разнообразно, благодарение на големия брой събития и игри, които организираме за читателите и приятелите на „Аз чета“, които посетят щанда ни по време на книжното изложение.

„Това е първото участие на сайта в подобен формат на панаир на книгата и искахме да бъдем в максимално добра компания – затова избрахме Радостина, Никола и Мая. Междувременно, докато подготвяхме щанда и програмата, тримата спечелиха две от тазгодишните награди „Бисерче вълшебно“, така че за пореден път изборът ни е бил правилен“, каза създателят на „Аз чета“ Александър Кръстев.

Освен с книгите си през деня, тримата автори ще се включат и като събеседници на вечерните сесии с въпроси и отговори, които ще започват точно в 18,30 ч. на щанд Б19. Освен тях, гостите на щанда ще могат да се срещнат и с художника Дамян Дамянов и преводачката и автор на фентъзи разкази Елена Павлова с нейния нов сборник „Белязани лебеди“.

По време на Пролетния базар книгите на Радостина Николова, Мая Бочева и Никола Райков ще могат да бъдат закупени на щанда с намаление и възможност за автограф, а в неделния ден Райков и Бочева ще разкрият магията около това как се прави детска книга игра. Гостите на изложението ще могат да се включат и в две книжни предизвикателства, организирани от екипа на „Аз чета“, както и в написването на най-дългата и шантава история.

Вижте и пълната програма със събития на щанда „Аз чета“ и приятели (Б19) по време на Пролетния базар на книгата в НДК:

ДатаЧасСъбитие
23 май, вторник18:00 – 18:30Нарисувай ми книга – разговор с художника и илюстратор Дамян Дамянов
24 май, сряда18:30 – 19:30В света на мотовете и елена Вундаба – разговор с Радостина Николова
25 май, четвъртък18:30 – 19:30Туй-онуй за мултимедийните приказки – разговор с Мая Бочева
26 май, петък18:30 – 19:30Белязани лебеди – разговор с Елена Павлова
27 май, събота14:00 – 15:00Питайте ни за: Стажантската програма на „Аз чета“ – Ива и Цветомила ще ви разкажат защо не трябва да пропускате да се включите това лято
27 май, събота15:00 – 16:00Как да пишем добре за книги в интернет – добри практики от редакторите в “Аз чета” Милена Ташева и Габриела Кожухарова
27 май, събота18:30 – 19:30Едно таласъмче, много добросъци и още повече четящи дребосъци – разговор с Никола Райков
28 май, неделя12:00 – 13:00Как се прави детска книга игра – практическа лекция на Никола Райков и Мая Бочева
28 май, неделя15:00 – 15:15Теглене на победителите от предизвикателството “Треска за книги”