fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на Колибри (315)

3 мин.

И тази година „Колибри” ще затрудни избора ви по време на коледния Панаир на книгата – на щанд 315 в НДК между 13 и 18 декември ви очакват десетки четива, стотици хиляди увлекателни страници от всички жанрове и то на достъпна цена!

Писма от Дядо Коледа - ТолкинСпециалният коледен акцент на издателството е възхитителният том на Дж. Р. Р. Толкин „Писма от дядо Коледа”. Всяка илюстрация, марка и плик, изработени лично от легендарния разказвач, представляват същинско произведение на изкуството и са поместени в тази книга заедно с пълния текст на писмата от 1920 до 1943 година. А те изобилстват от страховити приключения и пакости, битки с гоблини и пиршества с елфи!

Сред най-вълнуващите предложения тази година е романът на актуалния американски класик Джонатан Франзен – „Чистота”,  в безукорния превод на Владимир Молев. Няма да са разочаровани и феновете на Харуки Мураками – в навечерието на Панаира излиза мемоарното есе „За какво говоря, когато говоря за бягането”.

Други акценти: красивото българско издание на най-новия роман на Кейт Мортън – „Къщата край езерото” (тооолкова подходящо за подарък!), новото луксозно издание на „Изкуството на романа” от един от най-големите съвременни писатели Милан Кундера, „Момчето с гълъбите” от забележителния стилист Меир Шалев и най-смешната мразовита книга, що е излизала на български език – „На юг от разума” от любимата ни Изабела Шопова.

Възползвайте се от възможността да закупите с отстъпка култовата поредица на Хелън Филдинг за най-невротичнта лондончанка в литературата – Бриджет Джоунс! Четвъртата книга от поредицата – „Бриджет Джоунс: бебе на хоризонта”, се появява малко след успешния филм със същото заглавие.

Изпрати ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА на щанд 315!

Както стана ясно, големият панаирен реверанс на „Колибри” адресиран към малчуганите! На щанда на издателството ще ги чака съвсем истинската пощенска кутия на дядо Коледа. Всяко дете ще може да напише писъмце и да го пусне в нея, а в замяна ще получи подарък – магически молив и страхотна торбичка за оцветяване. Останалото е надежда, надежда за всички;-)

„Колибри” на четвъртия Софийски международен литературен фестивал

В рамките на Панаира ще бъде даден старт и на четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал. Събитието предвижда интригуващи срещи и дискусии с български и чуждестранни автори, както и обичайните съпътстващи прояви. Фокус на фестивала тази година е турската литература.

ajkolНа 15 декември, четвъртък, между 17 и 18 ч. в Мраморно фоайе ще се състои среща с авторката на „Хотел БОСФОР“, турската писателка Есмахан Айкол.

Айкол е родена през 1970 година в Одрин в емигрантско семейство със смесено потекло – баща й е от Македония, баба й е българка. Естественият език, увлекателната фабула и неочакваните обрати в детективските й романи отдавна са й спечелили изключителна популярност в Германия, Франция, Испания, Гърция и Унгария, където читателската аудитория очаква с интерес всеки неин заплетен сюжет.

Заповядайте на щанд 315 всеки ден между 10:00 и 20:00 часа!  Отстъпките ще са от порядъка на 20-40%, ще намерите множество великолепни заглавия на символична цена – формулата е една книга срещу 3 лв. или две книги срещу 5 лв. По неустоимите усмивки ще ги познаете ;-)

От 13 до 18 декември в НДК книгите имат думата!