fb
СпециалниЧети повече

Доброволци четат на открито в „Зелена библиотека“

1 мин.
zelena biblioteka

Лятото тази година със сигурност не е само слънце, но дъждовете  не могат да спрат желанието да се чете в открити пространства. Следвайки тази традиционна лятна тенденция, доброволците на Столична библиотека организират „Зелена библиотека” с четене на октрито в събота – 26 юли 2014 г., от 17 ч. в Княжеската градина, зад паметника на Съветската армия и до масите за тенис.

В инициативата ще вземат участие младежи на европейската доброволческа служба от Латвия, Гърция, Дания, Франция, Испания, Италия и България.

Всички присъстващи ще могат да си разменят книги и да четат откъси от любимите си творби, а най-активните ще получат подаръци и безплатни читателски карти за Столична библиотека.

Събитието е част от кампаниите на Столична библиотека за насърчаване на четенето от най-ранна детска възраст и популяризиране на доброволчеството като начин за свободно общуване между хората от различни възрасти и националности.

Събитието е включено в лятната културна програма на София и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Вижте и промо видео за събитието