fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Ревюта

„Достатъчно е, че те има“ разказва с разбиране за първата любов

1 мин.

Вероника се чувства изолирана, без своя среда. Родителите ѝ не проявяват интерес към вътрешния ѝ живот и проблемите ѝ. (Що се отнася до тях, щом в училище всичко е наред, значи няма поводи за притеснение.) По-големият ѝ брат успешно я игнорира. Така момичето се е превърнало във вечно намръщена песимистка, която не вярва, че нещо хубаво ще ѝ се случи в живота. Животът (и авторката) обаче имат други планове за нея.

„Достатъчно е, че те има“ (изд. „Емас“) е универсална история, която може да бъде отнесена както към различни географски ширини, така и към различни времена. Все пак търсенето на себе си и изследването на собствените граници са изпитания, през които всички преминаваме.

Малгожата Гутовска-Адамчик е умел, честен и премерен писател, който разказва историята за първата любов с много уважение и разбиране към тийнейждърките. Като читател не ми беше трудно да се почувствам съпричастна на случващото се с героите и не бях подразнена от излишна мелодраматичност (последното е основната причина да не обичам романтични истории). Заради това вярвам, че „Достатъчно е, че те има“ е интригуващо четиво както за младежите, така и на по-върастните читателки, които с вълнение ще могат да си спомнят собствените си перипетии.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“. Не пропускайте и интервюто ни с Малгожата Гутовска-Адамчик тук.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!