fb
НовиниПо света

Дж. К. Роулинг продължава да разкрива историята на магията в Северна Америка

1 мин.

Феновете на Хари Потър вече могат да се запознаят с историята на северноамериканското Училище за магия и вълшебство “Илвърморни”, съобщава cbcbooks.org. На 28 юни Дж. К. Роулинг публикува в сайта Pottermore.com втора част на „Магията в Северна Америка“, която ни подготвя за наближаващата премиера на филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

Разказът започва в Ирландия през 17-ти век и проследява приключенията на осиротяло малко момиче, наследница на Салазар Слидерин. Докато бяга от злата си леля момичето се озовава в Масачузетс, където след безброй трудности и перипетии ще постави основите на Училището за магия и вълшебство “Илвърморни”.

От pottermore.com обявиха, че като допълнение към новата история, сайтът ще предлага и “разпределителна церемония” за “Илвърморни”. Всеки желаещ може да разбере към кой от четирите дома на училището принадлежи, след като отговори на няколко въпроса, подготвени от самата Роулинг.

Филмът „Фантастични животни и къде да ги намерим“ ще излезе на голям екран през ноември 2016 и бележи дебюта на Роулинг като сценарист. Звезда на лентата е Еди Редмейн, който ще се превъплъти в магизоолога Нют Скамандър.

Вижте и трейлъра на филма тук:

[ + ]