fb
Ревюта

Опитай ме. Вкуси ме. Пробвай ме

2 мин.
дзхон харис

дзхон харисЖивотът на много хора е толкова сив и скучен… Те отдавна са загърбили жизнерадостното детство, оплетени са в мрежите на случайни и досадни познанства, натоварени със свои и чужди грижи. Всеки ден прилича на предния, а всичко цветно и различно е едновременно плашещо и неустоимо.

Такива хора могат да бъдат съблазнени лесно… Една чаша горещ шоколад, канелена бисквита, една усмивка, чифт червени лачени обувки.

На това разчита мистериозната Зози д’Алба, когато решава да се сближи с Ян Шарбоно. Зози е прекрасна, но и лукава, непостоянна като вятъра, измамна. Тя колекционира сърца. Ян е съвсем обикновена и сива… или поне на пръв поглед. Само интуицията и опита на ловката измамница Зози и помагат да види истинските цветове на Ян.

В продължението на „Шоколад“ – „Бонбонени обувки“ (последвана наскоро и от третата част – „Праскови за кюрето“ – б.ред), Джоан Харис отново ни поднася вкусна порция изкусителни лакомства, магии и аромати,заедно с много въпроси.

Какво е накарало Виан Роше да смени името си? От какво се крие тя? Кои са най-големите и страхове? Колко струва да бъдеш някой друг? Можеш ли да избягаш от себе си? Зад вратите на уютната сладкарничка в Монмартър ще се разиграе битка на живот и смърт. Лице в лице ще се изправят домашната магия на Виан и скитащия зъл вятър на Зози. Залогът е твърде голям и нито една от тях няма да се откаже лесно.

Една много интимна, много сетивна и „женска“ книга. Прекрасна за четене вечер пред камината околко Коледа. Или просто когато имате нужда от нещо топло, вкусно и красиво. Като чаша горещ шоколад :)