fb
Ревюта

Новите Крисчън и Ана в „50 нюанса по-тъмно“

2 мин.
50 нюанса по тъмно

50 нюанса по тъмноС прочитането на последната излязла у нас книга на Силвия Дей реших да си препрочета и трите от серията „50 нюанса“. Знам, че всички се отнасят с пренебрежение към този тип литература, дори ги е срам, но  да попитам – защо тогава точно тези книги са на върха на класациите от няколко години насам?

И така, в продължението на „50 нюанса сиво“ връзката между Анастейжа и любимия ми Крисчън се засилва. Самата Е. Л. Джеймс сякаш става по-добра като писател и добавя към любовната история и различни обрати, които да сплотят двамата влюбени. След всеки проблем те стават по-близки в общуването и… в секса, разбира се. Е, иска ми се и езикът да бе станал малко по-разнообразен, но не всички автори са перфектни.

Може да си мислите, че в подобни книги не се случват емоционални промени у героите, развитие на персонажите и разни такива, но този роман тотално разбива този мит. Крисчън се превръща от едно наранено, но и разглезено богаташче, в истински мъж, който най-накрая позволява да му дадат истинска любов. И това се случва само защото досадницата в първата част Ана е намерила своята същност и отстоява правата си.

И да, определено харесах „50 нюанса по-тъмно“ повече от първата книга. Затова не е и изненада, че след като я приключих в 3 през нощта, веднага започнах да чета и „50 нюанса освободени“… Когато една книга те държи буден цяла нощ, няма начин да е лоша! Ще пиша и за нея скоро!