fb
НовиниПо света

Разходете се в дома на Елизабет Гилбърт и в нейната „небеблиотека“ и… ги купете

2 мин.

Ако някога сте си мечтали за страхотно местенце с история, в което да са живели истински успешни писатели и което да носи духа на няколко епохи, Елизабет Гилбърт има предложение за вас. Авторката на „Яж, моли се и обичай“ продава своята къща с нестандартнa онлайн разходка за желаещите да я купят – „Яж, моли се, намери си местенце“. И разбира се, освен за потенциалните купувачи, разходката е комплимент най-вече за всички читатели и почитатели, за които цената от $999 000 е висока.

Домът на Гилбърт се намира във Френчтаун, Ню Джърси, и е построен през далечната 1869 година от правнука на първия губернатор на щата и герой от Войната за независимост Джон Рединг. Обзавеждането във викториански стил е запазено възможно най-автентично, но всичко това си има своята цена.

„Няма причина да продавам къщата, освен че обичам да се местя след всяка нова книга. Прекарах последните 6 години в старание да я направя по-красива, така че, ако искате, можете да я купите“, разказва авторката.

В 20-минутно видео Лиз показва всичките 9 стаи, 4 спални и няколко бани, като за десерт оставя и разходка в своята „НЕБЕблиотека“. Така писателката нарича библиотеката на тавана, която се простира на 130 кв. метра и е била нейно убежище при писането на последния й роман „Знакът на всички неща“.

Красиви фотографии от дома на Елизабет Гилбърт можете да видите на сайта на NYTimes, а сега ви оставяме да се насладите на видеоразходката, на която самата писателка ни кани.