fb
Книги и киноСпециални

Филмът по „Приспивна песен“ на Паланюк с успешна кампания в Kickstarter

1 мин.

чък паланюкСумата от 250 хил. долара, необходима за финансирането на нискобюджетен филма по романа на Чък ПаланюкПриспивна песен“ е събрана само за първите 17 дни от обявяването на кампанията в платформата Kickstarter.

Десет дни преди края на акцията, проектът е подкрепен от 3 477 души, които са дарили над 278 хил. долара. Всеки дарител получава специална благодарност в замяна на своята съпричастност и щедрост, която има различни измерения в зависимост от дарената сума.

Припомняме ви, че Чък Паланюк е косценарист на филма, режисьор е независимият творец Анди Минго, а Джош Лийк е продуцент.

Обявената цел е минималната сума, с която снимките могат да започнат. Продуцентът и режисьорът на лентата са убедени, че ще успят да направят филм, „който си струва“, дори да не разполагат с парите на холивудските продукции (за сравнение, в „Боен клуб“ са вложени 63 млн. долара). приспивна песен филм

Паланюк споделя пред Vatiety, че е изключително благодарен за подкрепата и че държи филмът да е дело именно на Минго, с който работят заедно по редица проекти – късометражния филм по разказа “Romance”, трейлъра на графичния роман „Боен клуб 2“, а освен това са и добри приятели.

Организаторите на кампанията в Kickstarter ни припомнят, че реализирането на проекта е важно и за самия писател, който започва да пише „Приспивна песен“ през 1999 г. по време на процеса срещу убиеца на баща си.

[ + ]