fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниПо света

Готви се нов сериал по романите от „Света на диска“ на Тери Пратчет

1 мин.

„Светът на диска“ скоро ще зарадва феновете на сър Тери Пратчет и от малкия екран като минисериал от шест епизода, съобщава Deadline. Адаптацията с работно заглавие The Watch е съвместна продукция на BBC Studios и Narrative – продуцентската къща, която самият Пратчет създава през 2012 г. и която в момента се управлява от дъщеря му Риана и бившия му бизнес партньор Роб Уилкинс.

Поредицата на Пратчет обхваща 41 книги за плоския като диск фентъзи свят, балансиран на гърба на четири слона, които на свой ред стоят на гърба на гигантска костенурка. Романите проследяват сблъсъците между фантастичната вселена и модерната цивилизация, а историята до голяма степен се фокусира върху Градската стража на Анкх-Морпорк, която започва като банда от трима души и се разраства до цяла полицейска организация от ченгета, върколаци и тролове, борещи се с дракони. Все още не е ясно коя част от поредицата ще е в основата на сюжета, но в предишна екранизация действието се развиваше в града-държава Анкх-Морпорк.

Новината за адаптацията идва след обявяването на сериала по едноименния роман „Добри поличби“ на Тери Пратчет и Нийл Геймън с участието на Майкъл Шийн и Дейвид Тенант. Историята за края на света е снимана в Лондон, Оксфордшир и Южна Африка и съчетава комедия, ужаси, фентъзи и драма. Сюжетът предлага богата палитра от герои, включително ангели, демони, 11-годишен Антихрист, ловци на вещици и четирите конника на Апокалипсиса. Геймън е сценарист и продуцент на сериала.

Снимка на публикацията: Los Angeles Times