fb
Ревюта

Тайната на успеха разкрива “Слончето от цирка”

2 мин.
Gradat na skeitbordovete 4 Slocnheto ot tsirka Mariya Martin

Gradat na skeitbordovete 3 Slocnheto ot tsirka Mariya Martin„Слончето от цирка“ (изд. „Еко Кидс“) е четвъртата книжка от поредицата „Градът на скейтбордовете“. В нея малчуганите ще открият не само своите познати герои Боб и Дядо Скейто, но ще се запознаят с нови персонажи и ще научат една О-Г-Р-О-М-Н-А тайна: за да вървиш към върха и да си супер успешен, трябва да умееш да… падаш!

В Града на скейтбордовете пристига пътуващ цирк, представящ невиждани номера: охлюв с рекорд за бързина, състезание по надяждане с мед и куче-балерина са част от атракциите. Но може би най-вълнуващо за жителите на чудното градче е слончето с неговите скейтборд номера.

Докато очакват представлението на другия ден, Боб и приятелят му Нютън чуват сподавен плач, носещ се от цирковите палатки. Кой плаче? Един отчаян цирков артист, който никак не умее да кара скейтборд! Досетихте се, че това е слончето, нали? За нещастие, то трябва да се научи само за ден да управлява дъската с колелца, а задачата е твърде непосилна!

Хмм, за какво са добрите приятели с полезни съвети? Боб и Нютън издават на слончето тайната на Дядо Скейто – универсална рецепта за успех във всяко начинание…

“…за да караш добре, трябва първо да знаеш как да падаш добре.”

Честно казано, този съвет ме върна към първите ми опити да карам ски и към най-ценния съвет на инструктора – да падам безопасно.

Поредицата „Градът на скейтбордовете“ е замислена като серия от книжки, чрез които читателите неусетно се запознават с тайните на успешния, здравословен и щастлив живот. Тръгвайки от силата на истинските желания, авторката Мария Мартин непрекъснато надгражда образите на героите, приканвайки децата да открият своето място в живота и да сбъднат мечтите си. А тези мечти минават през идеалната професия, хармонията с природата и способността да постигаш успех въпреки трудностите. Писателката непрекъснато прибавя нови персонажи в своите истории, доразвивайки и обогатявайки сюжета така, че да обясни по напълно разбираем начин пред децата колко е важно да бъдеш щастлив и в мир със себе си. Илюстрациите в поредицата са дело на Ива Груева и по чудесен начин дообогатяват сюжета, пренасяйки децата в един вълшебен свят, за който дори възрастните често си мечтаят!

Книгата е номинирана в награда “Бисерче вълшебно” 2015.

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.