fb
НовиниПо света

Графичен роман по „Разказът на прислужницата“ излиза през март [галерия]

1 мин.

От публикуването си през 1985 г. култовият антиутопичен роман „Разказът на прислужницата“ (изд. „Orange Books“) на Маргарет Атууд е адаптиран за голям екран, за радио от BBC, за опера в Дания, поне три пъти за театралната сцена и, разбира се, за телевизия. Отличеният с „Еми“ сериал на Huluчийто трети сезон очакваме на 5 юни, се превърна в безспорен феномен. На 26 март към този впечатляващ списък ще се присъедини и графичен роман, съобщава Deadline.

Маргарет Атууд сама избира канадската художничка Рене Нолт да претвори класиката ѝ в картини. Самата авторка е добре запозната с комиксовия формат. През 2016 г. тя се сдобива с първия си бестселър, застанал на първо място в класациите, именно в лицето на графичния роман Angel Catbirdилюстрован от Джони Кристмас и Тамра Бонвилиан.

Атууд споделя, че новото превъплъщение на историята ѝ я е изненадало с пленителните си нюанси:

Като човек, който от десетилетия рисува откровено семпли комикси, винаги съм се наслаждавала на този формат: също така, като някой, който е написал куп сценарии през седемдесетте, разбирам някои от предизвикателствата. Всеки от тези формати е способен на неща, които другият не може да постигне, така че е удивително да видя как подхождат към тях други творчески личности.

Междувременно през септември очакваме и обещаното продължение на „Разказът на прислужницата“, озаглавено The Testaments.

Надникнете в графичния роман на Рене Нолт:

На снимката: Публична арт инсталация в Ню Йорк, вдъхновена от романа на Маргарет Атууд

Източник: To Lacuna and Back