fb
Книги и киноСпециални

Постапокалиптична трилогия на Маргарет Атууд ще бъде адаптирана в сериал

2 мин.

Трилогията на Маргарет Атууд MaddAddam ще се превърне в телевизионен сериал. Това стана ясно след оспорвано наддаване за правата, съобщава Entertainment Weekly. Paramount TV и Anonymous Content ще подготвят продукцията, която се очаква да повтори сензационния успех на сериала на Hulu по „Разказът на прислужницата“.

Все още не е ясно коя платформа ще излъчи адаптацията. През 2016 г. Дарън Аронофски се беше ангажирал с проекта за HBO, но той така и не беше реализиран, научаваме от Vulture.

Трилогията включва постапокалиптичните романи Oryx and Crake (2003), The Year of the Flood (2009) и MaddAddam (2013). Те разказват историята на малка група оцелели, която изграждат нов свят, след като мощна пандемия е затрила по-голямата част от човешката раса.

Изпълнителните продуценти от страна на Anonymous Content са Дейвид Кантър и Бард Дорос. Те ще работят с Ангъс Уол, Линда Карлсън и Кент Кубена от Rock Paper Scissors Entertainment.

Атууд споделя относно бъдещото сътрудничество:

Останах много доволна от визията на Ангъс, Кент, Дейвид, Бард и Ейми, както и от разтърсващата презентация, която ми показаха. Нямам търпение да работя с тях.

Ейми Пауъл, генерален директор на Paramount TV, също коментира приповдигнато амбициозния проект:

Уникалното звучене на произведенията на Маргарет Атууд засяга най-наболелите проблеми в съвременното общество и резонира с феновете по целия свят. MaddAddam не прави изключение. Историите пасват идеално на телевизионния екран и се вълнуваме, че ще вдъхнем живот на още един литературен шедьовър.

MaddAddam е поредната престижна адаптация към портфолиото на Paramount TV и Anonymous Content. Наскоро те обявиха, че подготвят минисериал по романа „Параграф 22“ от Джоузаеф Хелър с Джордж Клуни в главната роля. Под тяхната шапка е и адаптацията на романа „13 причини защо“ от Джей Ашър, излъчван по Netflix, както и дългоочакваният „Алиенистът“, излъчван по TNT.

Снимка на публикацията: Literary Hub