fb
Книги и киноНовиниПо света

Хорър на Робърт Маккамън се превръща в сериал

1 мин.
Снимка: Alabama Booksmith

Поддържаната от NBCUniversal стрийминг платформа Peacock си партнира с Джеймс Уан, за да адаптира хоръра на автора Робърт Маккамън „Стингър“ в сериал. Проектът е озаглавен Teacup и в момента е в етап на разработка, а сценарият е написан от Иън МакКълок, пише The Hollywood Reporter.

Действието в „Стингър“ се развива в рамките на 24 часа в Инферно, Тексас. Градът е доведен до ръба на расовото напрежение, насилие на банди и икономически колапс. Нещата бързо се влошават, когато неидентифициран космически кораб се разбива в пустинята извън града, последван от втори кораб, носещ извънземното същество, което скоро ще бъде известно като Стингър. Стингър е вид междузвезден ловец с мисия, която възнамерява да изпълни, независимо от цената. Той носи със себе си безкраен набор от технологични чудеса и безкрайна мощ за унищожаване, които заплашват съществуването на Инферно, неговите обитатели и не само.

Teacup проследява група хора в ранчо в Тексас, които трябва да се обединят пред мистериозна заплаха. Иън МакКълок ще продуцира заедно с Е. Л. Кац, Джеймс Уан, Майкъл Клиър и Роб Хакет. Авторът МакКамън също ще бъде изпълнителен продуцент.

Teacup става най-новият проект за Wan’s Atomic Monster. Заслугите на компанията включват „Макгайвър“ на CBS, „Блатното чудовище“ на DC Universe , „Знам какво направи миналото лято“ на Amazon и „Архив 81“ на Netflix.


Не пропускайте да прочетете ревютата на „Безумие“ от MIlena T тук, „Момчешки живот“ от Милена Ташева тук, както и за „Границата“ от Димитър Аврамов тук.