fb
От издателстватаСпециални

Христо Блажев е новият зам.-главен редактор на „Сиела“

1 мин.

Христо Блажев е повишен в зам.-главен редактор на „Сиела“, съобщиха от издателството на сайта си. Популярният книжен блогър е редактор там от 2014 г., когато предишният му проект Deja Book стана импринт на водещото издателство.

„През годините Христо доказа, че работата е неговата страст – взема добре обмислени решения, следи внимателно пътя, който изминава една книга от закупуването на правата до отпечатването ѝ, грижи се за промотирането ѝ и я превръща в търговски успех“, аргументират решението си от „Сиела“.

Специално за „Аз чета“ Блажев каза, че негов приоритет ще бъде задълбочаването на връзката между издателството и читателите.

„В дигиталната ера никой бизнес не може да се огражда с крепостни стени и да държи на тъмно своите клиенти. Създаването на една книга е достоен, но сложен процес, и искам читателите да имат повече видимост към него. Да знаят отрано кой превежда, кой редактира, кой прави корицата – има прекрасни професионалисти в бранша, чиито имена заслужават да се чуват много повече от моето“, допълни блогърът.

Под редакцията на Блажев през последните две години излязоха хитови заглавия като „Баба праща поздрави и се извинява“ и „Брит-Мари беше тук“ на Фредрик Бакман, „Моята прекрасна книжарничка“ на Петра Харлиб„Бъдеще“ и „Метро 2035“ на Дмитрий Глуховски, новото издание на „Войната на таралежите“ на Братя Мормареви, „Щъркелите и планината“ на Мирослав Пенков, „Зимата идва“ на Гари Каспаров, новите издания на „Богат, беден“ и „Просяк, крадец“ на Ъруин Шоу, „Скитникът и синовете“ на Александър Секулов и др.