fb
Ревюта

„Игра на омраза“ = игра на любов

3 мин.
igra-na-omraza-ibis

igra-na-omraza-ibis„Игра на омраза“ (изд. „Ибис“) от Сали Торн беше моят избор за августовския Gembox. Очаквах историята на Луси и Джош с нетърпение и тя не ме разочарова. Техните „игри“ са доказателството, че любовта и омразата са двете лица на една монета.

Финансовите неуспехи на издателствата, в които двамата герои работят, са довели до сливането и създаването на „Бексли & Гамин“. Луси е личен асистент на президента на „Гамин Пъблишинг“, а Джош – на главата на „Бексли Букс“. Изминала е една година от преструктурирането, но различията в подходите на двете компании все още изпъкват. Най-ярко те проличават чрез Луси и Джош, които са пълни противоположности. Тя е усмихната и готова да помогне на всеки, дори и с цената на собственото си неудобство. Джош е безмилостен, но все пак в бизнеса няма място за състрадание.

Ден след ден двамата седят един срещу друг и си погаждат детински номера. Дебнат се с поглед и се опитват да хванат другия в грешка. Луси, въпреки ярките си червила и рокли, е един малък нърд, който събира фигурки на смърфове. Джош изглежда напълно безупречен и хладен, но външният вид често лъже.

Същевременно е обявена нова ръководна позиция и само победителят може да я спечели. Това поставя Луси и Джош в ситуация, в която единият ще бъде подчинен на другия. Играта на котка и мишка се прехвърля на различно ниво, а дълго сдържаните страсти променят правилата. Една целувка е всичко, което е нужно, за да пребърне нещата между тях.

„Игрa на омраза“ е точно това, което обещава – забавна история за двама души, които се влюбват на работното място. Въпреки заглавието не очаквайте драматични събития. Сали Торн е поднесла случващото се с много хумор. Реакциите и постъпките на Луси понякога са напълно нелепи и няма как да не се разсмееш. Специално за любителите на книгите фактът, че действието се развива в издателство, е допълнителен бонус. Романът успя да ме изненада и с няколко дребни детайла в сюжета, които бяха неочаквани, но пък го развиха и допълниха прекрасно.

На фона на всичко изброено дотук обаче авторката разказва най-вече за красивата и градивна любов – онази, която вади най-доброто от нас и ни помага да постигнем повече. Защото сред заплетените чувства и борбата за желаната позиция Луси и Джош откриват себе си.

„Игра на омраза“ е литературен дебют, но вече успя да постигне номинация в категория „Романс“ на Goodreads за 2016 г., и то напълно заслужено. С нетърпение очаквам Сали Торн да напише нов роман, който задължително ще прочета.

Завършвам с цитат от книгата, с който пожелавам на всеки да си намери половинка и тя винаги да го гледа по един и същи начин – с любов :)

Виждал ме е потна, повръщаща, изгаряща от температура и заспала. Виждал ме е ядосана, разочарована и уплашена. Сексуално възбудена, самотна, паднала духом. Без значение как изглеждам, това сякаш никога не го смущава. Винаги гледа на мен по абсолютно същия начин.

Вижте разопаковането на Gembox за август от Габи, а освен това, можете да спечелите и безплатно копие на книгата до 17 август тук.

[ + ]