fb
@-книгиБуккросинг

Инициативата „Храна за ума“ изпраща 100 книги в буккросинг зони в София

1 мин.

Нов български университет ще пусне „на свобода“ 100 книги, регистрирани в сайта на движението Буккросинг. Най-новата буккросинг инициатива се нарича „Храна за ума“ и е част от програмата на XIII Национална библиотечна седмица, която ще се проведе в периода 14-18 май 2018 г. Книгите ще поемат на пътешествие към други буккросинг зони в София на 16 май. Така те ще достигнат до повече буккросъри в целия град.

Буккросинг зоните са защитени места, където пътуващите книги могат да се приютят за по-дълго време. Това обикновено са кафенета, магазини, културни центрове и институции, кътове за срещи и събития. За инициативата организаторите са избрали места като библиотеката във фоайето на БНТ, книжарница-ателие „Къща за птици“, Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ (студентска читалня), Университет по библиотекознание и информационни технологии, Къща за чай и мъдрост „Веда Хауз“, книжарница за християнски книги „Нов живот“, Grape Central, Арт-къща „Куклите“ и детски парти клуб „Пакостници“.

Съвсем наскоро в НБУ се проведе и седмица на Буккросинг, с която бе отбелязан Световният ден на книгата и авторското право – 23 април. До този момент библиотеката на университета е регистрирала и пуснала „на свобода“ 2 860 книги.

Разгледайте нашата карта на Буккросинг зоните в България и вижте как вашето място може да стане дом на пътуващите книги!

[ + ]