fb
Ревюта

„Господарят на кукловодите“ за това кой се крие в сенките

1 мин.

Иван Тренев, Господарят на кукловодите„Господарят на кукловодите“ е историята на едно бивше ченге – Боян Панев, който работи като шеф на сигурността в най-голямата корпорация в страната – „Си Си Си Корп“. Всъщност, той работи за една мутра, а в същото време чука жена му.

После дъщеря му е убита по поръчка на двамата „кукловоди“ в страната, Панев бяга с жената на шефа си и ги открива. Не особено изненадващо, кукловодите се оказват двама бивши генерали от ДС. Те пък са подчинени на друг генерал, който решил да избяга, скрил се е и… гледа кози.

Докато четеш книгата, не можеш да разбереш кой от главните герои кой е, но определено има опит за доближаване до реалния свят с прякорите на големите играчи от края на 90-те досега.

„Господарят на кукловодите“ определено е повече от сергийните кримки на Георги Стоев и Боби Цанков, например. Чел съм „Миграция на акулите“ от Тренев и последният му роман със сигурност е по-добър. Препоръчвам на феновете на политическия трилър и на всички, които обичат да чувстват реално книгите, които четат.

Автор: Калоян Кръстев