fb
БиблиотекитеНовини

Избират буктрейлър в Смолян

2 мин.

Конкурс за буктрейлър обяви Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян. Темата е „Моят любим роман“ и трябва да бъде представен под формата на миниатюрен филм или презентация, включващи най-ярките и разпознаваеми моменти на книгата, визуализирайки нейното съдържание с помощта на съвременни аудио-визуални средства.

Конкурсът е предназначен за ученици от VIII до XII клас от област Смолян, като в него се допуска индивидуално и групово участие, но само с един продукт. Продължителността на видеото не трябва да надвишава 3 минути заедно с финалните надписи. Трейлърът може да бъде под формата на анимация, видеоклип, компютърна графика, записана във форматите: mpeg, mpeg4, wmv, avi.

Готовият продукт трябва да бъде качен на електронен носител, може да се предаде лично в отдел „Обща читалня и МЗС”, на електронен адрес: [email protected] или да бъде изпратен по пощата на адрес ул. „Полковник Дичо Петров“ 7, 4700 ж.к. Нов център, Смолян.

Срокът за участие е 10 април 2022 г.

„Съдържанието на предоставения материал не трябва да противоречи на моралните и етични стандарти на ЕС, буктрейлърът не трябва да е показван никъде до момента, в противен случай се предвижда изключване от участие в конкурса, трябва да бъде плод на самостоятелния труд на участника/участниците, в буктрейлъра да бъде оповестено името/имената на създателите, при използване на чужди части от – видео, текст, илюстрации, музика – във финалните кадри задължително се посочва авторството им“, уточниха организаторите.

Жури ще оценява представените буктрейлъри по следните критерии: сила на въздействието, оригиналност, артистичност, добро техническо изпълнение.

Победителите ще бъдат наградени на 15 април 2022 г.