fb
НовиниПо света

Издателят на Е Л Джеймс обяви ръкопис на новия „50 нюанса“ за откраднат

1 мин.
50 nyuansa sivo

greyКопие на ръкописа на новата еротична книга на Е. Л. Джеймс е откраднато само дни преди публикуването й, съобщава Independent.

Издателите от „Penguin Random House“ съобщиха за липсата на копието, но отказаха допълнителен коментар, а говорител на полицията заяви, че кражбата не е обявена официално.

Основното опасение е, че ръкописът може да изтече в интернет и да последва съдбата на „Хари Потър и Даровете на смъртта“ през 2007 г., чието копие беше онлайн дни преди излизането на романа и предварително стана ясно кои герои умират. Не е изключено обаче да става дума и за рекламна кампания около романа.

Новата книга на Джеймс, озаглавена „Grey“, представя историята на трилогията „Петдесет нюанса сиво“ през погледа на милиардера Крисчън Грей и трябва да излезе на пазара на 18 юни.

Джеймс споделя, че е написала романа в отговор на огромния интерес към Крисчън и допълва:

Крисчън е комплексен характер и читателите винаги са се вълнували от неговите желания, от мотивите за действията му и от травматичното му минало.

На 14 февруари тази година излезе дългоочакваната филмова версия на „Петдесет нюанса сиво“, която отчете рекордни приходи, въпреки негативното мнение на критиката, и се превърна в абсолютен хит. През 2017 и 2018 г. се очаква на голям екран да се появят и двете продължения на трилогията.