fb
Големите

Касандра Клеър – жената, която ни накара да обичаме ловците на сенки

3 мин.

В рубриката ни „Големите“ решихме да ви разкажем повече и за талантливата американска писателка Касандра Клеър, авторка на бестселъровата тийн поредица „Реликвите на смъртните“, която ни накара да обичаме ловците на сенки и не спира да измисля нови истории за тях. 

Касандра Клеър е артистичният псевдоним на Джудит Луис. Тя е родена на 27 юли 1973 г. в Техеран, Иран като Джудит Ромелт. Израства, заобиколена от филми на ужасите и свръхестествени трилъри. Родителите ѝ са американски евреи, майка ѝ е бизнес учител, баща ѝ е известният писател Ричард Ромелт, а дядо ѝ, Макс Розенберг, продуцира първия цветен хорър филм.

Детството на писателката е изключително динамично. Преди да навърши 10 години Ромелт вече е живяла във Франция, Англия и Швейцария. Тя често споделя, че постоянните пътувания са ѝ помогнали да опознае различни култури и обичаи, а тези знания са ѝ послужили, когато е започнала писателската си кариера.

Семейството ѝ се връща в САЩ, когато тя вече е тийнейджър. Докато учи в гимназия в Лос Анджелис, Джудит Ромелт пише разкази, с които забавлява съучениците си. Вдъхновена от книгата на Джейн Остин – „Прекрасната Касандра“, тя създава роман със същото име. От там идва творческият ѝ псевдоним.

След като завършва колеж, тя живее известно време в Лос Анджелис и Ню Йорк и работи в множество развлекателни списания и дори някои таблоиди. Пише за пътуванията по света на Брад Пит и Анджелина Джоли и за неумението на Бритни Спиърс да се облича добре.

През 2004 година Клеър започва да пише първата книга от серията „Реликвите на смъртните“ – „Град от кости“. Книгата излиза на пазара през 2007 г. и бързо се превръща в бестселър, който ѝ донася близо 20 награди и номинации.От същата поредица са публикувани още 5 книги, по-късно адаптирани в игрален филм и в касовия сериал Shadowhunters.

Джудит не обича да работи у дома, защото лесно се разсейва от котките си и от реалити предаванията по телевизията. Обикновено пише в кафенета и ресторанти близо до дома си. Обича и да пише, заобиколена от приятелите си.

Докато пише, слуша музика – сайта си дори е публикувала плейлисти на всички песни, които е слушала, докато е писала всяка една от книгите си.

Когато се омъжва, писателката приема фамилията на съпруга си Джошуа – Луис. Днес живее заедно с Джошуа и трите им котки в дома си в американския град Амхърст, Масачузетс, и продължава да разширява света на ловците на сенки.

Книгите на Касандра Клеър може да вземете с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

Не пропускайте ревютата ни за романите на Касандра Клеър: „Хрониките на Магнус Бейн“„Истории от Академията за ловци на сенки“„Град на небесен огън“„Повелител на сенките“„Лейди Полунощ“.

Снимка на публикацията: https://www.facebook.com/EpicReads