fb
НовиниПо света

Къщата на Селинджър – обявена за продан

1 мин.

Продава се домът на американския писател Дж. Д. Селинджър в Корниш, Ню Хемпшир, съобщава Los Angeles Times. Цената изглежда повече от скромна за имота – 679 000 долара.

Имотът е разположен на 12 акра (повече от 48 декара) и е отдалечен на няколко километра от най-близкото населено място. Къщата, в която авторът на “Спасителят в ръжта” живее 57 години, е построена през 1939 г., разполага с четири спални, две бани, огромна дневна, три камини, работилница и гараж.  Като причина за продажбата сегашните собственици изтъкват отдалечеността и изолираността на имота.

salinger2

Дневната на Дж. Д. Селинджър

Огромният успех на “Спасителят в ръжда” носи след себе си повишено внимание към Селинджър. Внимание, което той не желае. През 1953 г. писателят се разделя с първата си съпруга и купува въпросния имот. Оттегля се от обществения живот и страни от хората и най-вече от феновете си.

През 1960 г. имотът е продаден на настоящите собственици, които отказват да разкрият каква е била връзката им с големия писател. Селинджър умира в Корниш през 2010 г., когато е 91 години.

През април авторката на „Яж, моли се и обичай“ Елизабет Гилбърт също обяви за продан своята къща във Френчтаун, Ню Джърси.

Галерия със снимки от къщата на Селинджър можете да видите тук.