fb
БългарияНовини

Катя Антонова: Четвъртата част от поредицата за феята от захарницата идва през пролетта

3 мин.

Най-новата книга на Катя Антонова„Гениалните рецепти със сладкиши на Ванилия“ (изд. “Рибка”) – не прилича на останалите от поредицата за феята от захарницата. Тя е едно весело намигване със сладки рецепти, смешни съвети и грешки, стриктно изпълнени от самата Ванилия. Това каза писателката по време на онлайн срещата, организирана от Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и „Аз чета“ и разкри, че през пролетта се очаква да излезе и четвъртата книга от поредицата за любимата фея на децата. Специални участници в срещата бяха учениците от втори и четвърти клас на НУ „Св. Софроний Врачански“ – Враца.

Катя Антонова е единадесетият гост в кампанията #ВкъщиСъмИЧета, която има за цел да направи времето, прекарано у дома, още по-приятно с книжните премиери, подготвени до края на декември.

„В книгата има страхотни рецепти, които са съвсем правилно изписани, снимки и доста смешни коментари, с които Ванилия обяснява защо това на снимката не изглежда така както трябва според нея. Всяка от рецептите е изписана без грешка. В страниците е включено и как се приготвя любимото на Ванилия Тлъсто гюле“, допълни Антонова. Тя разкри, че дори вдъхновението за написването на книгата е дошло от идеята колко весел разказ ще се получи, когато вълшебната кулинарка обяснява рецептата на специалната торта. Когато става въпрос за любими десерти обаче, Ванилия най-много се гордее със сладкиш „Ванилия“ и поне тя твърди, че това е най-добрата рецепта в цялата книга и целия свят.

„Надявам се тази книга много да ви забавлява във времето, в което ще сме си вкъщи. Да го съчетаем хем с четене, хем с приготвяне на сладкиши“, каза още писателката.

Те успяха да изненадат Катя Антонова с любопитни въпроси за приятелите на Ванилия и читателските предпочитания на самата писателка. Авторката разказа, че е изключително любопитна и това е нейната тайна рецепта за подобряване на настроението.

„Когато се почувствам тъжна, започвам да уча нови неща. Много добре готвя, мога да шия, да плета, построих си шкаф и много обичам да рисувам“, обясни Антонова и увери децата, че никога не трябва да се отказват от нещата, които харесват и ги правят щастливи.

Запис на срещата можете да гледате тук:

Можете да поръчате тази книга и други ненамалени продукти от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta20q4 при завършване на поръчката си.

Прочети още:

Аз чета повече със Storytel: “14 ванилии и половина” от Катя Антонова

Катя Антонова: В България предпочитаме комфорта на разума пред този на сърцето

Жените са удивителни режисьори. Виртуози! Из „Десет женски изневери“ от Катя Антонова [откъс]

Книжен „Четвъртък“ от „Седмицата на мишлето“

Всеки ден е вълнуващ в „Седмицата на мишлето“

#ВкъщиСъмИЧета: Онлайн премиера на „Агент Ванилия в мисия „Горска ягода“