fb
Ревюта

Книжен „Четвъртък“ от „Седмицата на мишлето“

2 мин.

Има едно любознателно и дейно мишле, което всеки ден се събужда и решава с какво ще запълни деня си. За него разказва Катя Антонова в поредицата „Седмицата на мишлето“ (изд. „Рибка“). Излезлите до момента книги обхващат „Понеделник“, „Вторник“ и „Сряда“ и ето че дойде време да видим какво занимание е избрало то за „Четвъртък“. Тази история може да се превърне в любимата ви досега, най-вече ако сте запален читател. Защото в четвъртък мишлето отваря очички и прави деня си вълнуващ. Как? С четене на книги, разбира се.


Приказки – няколко, разкази – пет, мишлето отваряше корици подред. Някои – с картинки, цветни дори, други – без никакви, но също добри.

Както и в предишните книжки, текстът е кратък, римуван и закачлив и отново идва с красивите илюстрации на Кремена Ягодина. Всяка част от поредицата е предрешена в различен цвят и „Четвъртък“ блести в червено. Пъстрите и ярки илюстрации гарантирано ще приковават вниманието на вашето дете. Както и се полага, защото книгите те пренасят в различни и чудни светове.


През погледа на мишлето малчуганите могат да получат потвърждение колко вълнуващ и прекрасен е светът на книгите. А също и да открият повече за своите читателски навици. Похапват ли си бисквити, докато се наслаждават на чудесната история? Или пък предпочитат нищо друго да не отвлича вниманието им?

„Седмицата на мишлето: Четвъртък“ е поредната прекрасна книга за най-малките читатели, която да прочетете с вашето дете и заедно да решите как да направите всеки един ден от седмицата вълнуващ. Защото животът е интересен, трябва само да отвориш очи и да решиш с какво да го запълниш!

Вижте ревюто на Преслава за другите дни (книги) от седмицата. Научете повече за авторката Катя Антонова от интервюто ѝ за „Аз чета“. Не пропускайте и ревютата ни за другите ѝ детски книги – „Феята от захарницата“ и „Четиринайсет Ванилии и половина“, „Какво значи да си силен/богат/красив?“, „Двете Кралства“ и „Принцесешки истории“, както и за сборника ѝ с разкази „Десет женски изневери“.

Можете да поръчате тази книга и други ненамалени продукти от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta20 при завършване на поръчката си.