fb
НовиниПо света

Кевин Спейси чете поезия в италиански музей

1 мин.

Американският актьор и двукратен носител на „Оскар“ Кевин Спейси отново е в светлината на прожекторите, но този път с новина, свързана с литературата. През почивните дни той посети Рим и чете италианска поезия в един от музеите в града, съoбщи британската телевизия BBC.

В Palazzo Massimo alle Terme (част от Националния римски музей) в продължение на 9 минути актьорът вложи целия си талант, за да прочете поемата „Боксьорът“ на италианския поет Габриеле Тинти. Поемата е вдъхновена от статуята „Боксьор в покой“ и разказва за боксьор, който оплаква загубата на бляскавата си кариера.

Самият Тинти присъства на четенето, поздрави Спейси и призна, че за него е чест именно той да чете поемите му. А ето и няколко цитата от поемата:

Колкото по-ранен си, толкова по-велик си ти. И по-празен се чувстваш. Те ме използваха за забавление (…).

Аз разтърсих страната, накарах арената да трепери, разкъсах противниците си на парчета. Аз осветих тъмнината. Не всеки знаеше как да го направи. Нито един от вас не знаеше.

Това на практика беше първата публична проява на Кевин Спейси, след като преди близо 2 години избухна скандал и той беше обвинен в сексуално посегателство. Преди няколко седмици част от обвиненията бяха снети. Спейси обаче продължава да е изправен пред шест обвинения за сексуално насилие във Великобритания между 1996 и 2013 година.

Вижте пълен запис от четенето на Кевин Спейси: 

Източник на изображенията: YouTube/Gabriele Tinti