fb
НовиниОт издателствата

Книги под елхата със „Софтпрес“

5 мин.
Advertorial

Любимото колело на късмета на „Софтпрес“ се завръща онлайн

Сами по себе си те могат да са пожелание; вещ са, но даряват безценно изживяване; нямат нужда от допълнителни аксесоари или разходи за поддръжка; опаковат се лесно и красиво; особено подходящи са за зимните дни (и вечери) и никога не остаряват. Ако тези 6 причини не са достатъчни, за да изберете книгите за коледни подаръци, от 7 до 20 декември „Софтпрес“ ви дава още една – онлайн колело на късмета. Обикновено по това време колелото посреща посетителите на Коледния панаир още на входа на НДК, но тази година ще ви очаква на адрес www.soft-press.com. Достатъчно е да го завъртите веднъж, за да може да ползвате спечелената отстъпка за всички налични книги на издателството в сайта в рамките на следващите 24 часа (след което, разбира се, може да завъртите пак). При това доставката над 50 лева е напълно безплатна. Изгодно, лесно и напълно безопасно.

Единственото трудно ще е изборът, защото в сайта на „Софтпрес“ наистина има книги за цялото семейство. По много. Затова тук ви предлагаме 5 заглавия накратко, като оставяме фактите и книгите да говорят сами.

„Обетована земя“ от Барак Обама

Накратко: Първи том от мемоарите на 44-тия американски президент – личен и откровен разказ за годините преди и по време на първия му мандат, световната политика, обществените настроения и личните предизвикателства пред семейството му.

Първото изречение: От всички стаи, зали и забележителности, които съставляват Белия дом и прилежащата му територия, най-любима ми беше Западната колонада.

В цифри: 1,7 милиона продадени екземпляра само за първата седмица след излизането в САЩ и Канада.

Подарявате: Поглед навътре към един брилянтен ум и навън към голямата политика, плюс огромни дози вдъхновение.

„Глина“ от Виктория Бешлийска

Накратко: Вдъхновена от легенда за неповторимата Бусинската керамика и изтъкана от магията на традициите и езика ни, това е история за любовта като съзидание, в която се думите се леят като река, но оставят дълбоки следи като огън.

Първото изречение: Никой не помнеше вече как и кога беше дошла Зевна в селото.

В цифри: Най-продаваната книга за 2020 г. в сайта на „Софтпрес“, при това още преди да е излязла.

Подарявате: Незабравими часове, в които освен книгата не съществува нищо друго, и топлина, която остава дълго след затваряне на последната страница.

„Инцидент в Мадрид“ от Мария Пеева

Накратко: Криминална история с щипка хумор и много лекота, вдъхновена от една наглед обикновена случка в живота на известната блогърка Мама Нинджа, която ви отвежда на щуро преследване с престъпници в Испания.

Първото изречение: – О, боже! О, боже! – възкликна г-жа Куман, когато младата жена отвори вратата пред нея.

В цифри: Над 91 000 последователи на Мама Нинджа в социалните мрежи, които са влюбени в начина й на писане. Трето място за „Инцидент в Мадрит“ в онлайн класацията на „Софтпрес“.

Подарявате: Малко бягство от ежедневието, изпълнено с адреналин и добро настроение.

„Холандската къща“ от Ан Патчет

Накратко: Докосващ разказ за връзката между брат и сестра, къщата от тяхното детство и миналото, което не иска да ги освободи. Дани и Мейв Конрой губят майка си и дома, в който израстват, за да намерят истината за себе си и онова, което им помага да продължат напред.

Първото изречение: Първия път, когато баща ни доведе Андреа в Холандската къща, икономката Санди дойде в стаята на сестра ми и ни каза да слезем на долния етаж.

В цифри: Една от 3-те книги финалисти в категорията за художествена литература на наградите „Пулицър“ за 2020 г. Бестселър на New York Times 

Подарявате: Щипка приказна истина, която топли (не само) в зимните вечери.

„Пътешествия за мечтатели“ от Биляна Бонева и Милен Атанасов

Накратко: Деветнайсет истории за новатори, изобретатели и одухотворени творци, разказани от журналистите Милен Атанасов и Биляна Бонева, които карат читателя да пусне на воля мислите си – назад към детството и напред към бъдещето. 

Първото изречение: Нашите герои са като онези, ученическите любови.

В цифри: 152 страници, пазещи най-важното от хиляди минути в националния ефир, които срещат авторите със стотици вдъхновяващи личности.

Подарявате: Мечти, вдъхновение и нови знания.

Избрахте ли своята книга за коледната сутрин? Не пропускайте и подаръка за малките и малко по-големи читатели – вълнуващи приключения с втора част на „Магични мистерии“ и новия детски роман на Елена Павлова – „Асен и пътешествениците в 100 Българии“, класически истории в уникален нов прочит и прекрасни илюстрации с „Натали Портман разказва в рими басни“, полезни знания, поднесени като забавни игри с „Упражнения по етикет“ и като вълнуваща история в „Светът на динозаврите“, и много коледна магия с „Коледна песен“ и „Вярвай в чудеса“.

Приятно четене и весели празници!