fb
От издателстватаСпециални

Книгопис стартира образователна поредица за деца – „КОЙ Е“

1 мин.

Нова образователна поредица, посветена на популярни исторически личности, започва издателство „Книгопис“. В серията „КОЙ Е“ ще бъдат представяни любопитни факти за различни учени, писатели, мореплаватели, космонавти, художници, музиканти, президенти и монарси.

Кой е Исак Нютон„Книгите са предназначени най-вече за деца, но са полезно четиво за всички възрасти. Написани са с много жив език, като съчетават познанието със забавата. Необичайно големият брой илюстрации прави поредицата наистина уникална“, обясняват от издателството.

Създадена от американски автори и илюстратори, „Who Was“ вече включва над петдесет заглавия и многократно е попадала в класацията на New York Times за най-успешните поредици за деца. Всяка книга съдържа близо сто илюстрации, а тематични страници предоставят допълнителни сведения за интересни събития и факти, свързани със съдържанието.

„Книгопис“ започва българското издание на поредицата със заглавията „КОЙ Е Леонардо да Винчи“ и „КОЙ Е Исак Нютон“, а вече се подготвя и третата книга, посветена на откривателя Христофор Колумб.

[ + ]