fb
БългарияНовини

Книжен базар в подкрепа на каузата „Зелени Балкани“

2 мин.

Началото на пролетта е подходящо време да прегледаме домашните си библиотеки и да се освободим от книгите, които няма повече да четем. Така те ще отидат при нови читатели, а когато има „замесена“ и добра кауза, удовлетворението ще е двойно. За втора поредна година кулинарният екип на Trouble Bakers и пиратският отбор на бар „Абордаж“ организират книжен базар с кауза опазването на дивата природа у нас. На миналогодишното издание те успяха да съберат 1605 лева в полза на Фонда за дивата флора и фауна, а тази година всички средства ще бъдат дарени на най-старата природозащитна организация у нас – „Зелени Балкани“.

Книжното събитие ще се проведе на 2 и 3 април между 11 и 15 часа в бар „Абордаж“ на ул. „Веслец“ 22 в столицата. Ако искате да се включите с книги от вашата библиотека, можете да ги занесете предварително на място в периода между 21 и 31 март. В работни дни барът е отворен от 16:00 до 22:00 часа, а през уикенда – от 14:00 до 22:00ч. Приемат се книги от всички жанрове (включително комикси и графични романи), в запазено състояние и сравнително актуални. Както при всеки друг акт на дарителство, е добре да се ръководим от принципа, че даряваме неща, които самите ние бихме избрали и купили.

Всички постъпили заглавия ще бъдат внимателно прегледани и разделени по ценови категории, като най-скъпите ще бъдат по 10 лева, а най-евтините – по 2 лева. Организаторите също са приготвили страхотни книжни находки и разбира се, вкусна почерпка за посетителите. Книгите, които не намерят нови читатели, ще бъдат дарени на библиотеката на фондация „Тротоара“.

За повече подробности следете Facebook събитието, където ще бъдат разкрити и част от заглавията, които ще намерите в бар „Абордаж“ на 2 и 3 април.