fb
БлогБлогове

И нашите щастливи летни HST* стажанти са… четирима

2 мин.

umbrellaТака си е – започвам направо с новината: не един, а четирима души ще вземем за HST-стажа на любимия ви сайт за книги. Получихме изненадващ дори и за нас брой кандидатури и решихме да бъдем добри, защото за мен е важно „Аз чета“ да промотира повече книжни ентусиасти. Това обаче не е всичко – освен четиримата стажанти този конкурс ни донесе и още един пълноправен член на екипа (който всъщност събра 73 от общо 75 възможни точки).

Като споменах точки, ето и как оценявахме кандидатите (точно така, съспенсът за имената на избраните ще трае до края на тази публикация): давахме по максимално 5 точки за 5 компонента – CV, мотивационно писмо, следени литературни източници, ревю 1 и ревю 2, като за кандидати със само едно изпратено ревю удвоявахме оценката за критерия. Материалите бяха прегледани внимателно от трима души – главният редактор на сайта (аз), зам.-главният редактор Павлина и един от любимите ви редактори Настя. Както виждате – 3-ма оценяващи по 25 точки правят максимален възможни сбор от точки 75.

Точно така – първото нещо, което си помислих и аз, е точно, че това е количествено оценяване. Затова решихме да не избираме просто най-добре представилия се кандидат да бъде наш стажант, а дадохме възможността на четирима души поне за месец да бъдат част от екипа, а на още един – да бъде пълноправен член още отсега. Точно защото качествените кандидатури заслужаваха качествен подбор.

Четиримата стажанти ще получават доста задачки за изпълнение – писане на материали, които иначе не бихте могли да прочетете, ще отразяват най-интересните книжни премиери, ще четат много повече книги, като през цялото време ще бъдат подпомагани от екипа да подобрят писането си, работата си в екип, представянето си в социалните мрежи (включително в Читалнята) и да увеличат още повече любовта си към книгите.

Завесата в този момент пада и вие разбирате, че нашите четирима щастливи летни стажанти (и ваши бъдещи любимци) са Люба Божилова, Диляна Георгиева, Илияна Бенова и Веселина Славчева. През следващия един месец ще ги разпознавате по специалните аватари и инициалите HST след името. Новият член на екипа пък е Мила Цанкова, която вече има сериозен журналистически опит и съм сигурен, че ще ви предизвиква със всеки свой материал.

Желая ви страхотно лято и съм сигурен, че нашият HST-август ще ви накара да обикнете книгите още по-силно!

*HST – акроним от happy summer trainee