fb
Книги и киноСпециални

Кой друг да изиграе Уве, ако не Том Ханкс!

1 мин.

Разбира се, че той! След като се превъплъти в ролите на проф. Робърт Лангдън от романите на Дан Браун и на Еймън Бейли от „Кръгът“ на Дейв Егърс, Том Ханкс ще изпълни главната роля в американската адаптация на “Човек на име Уве” на шведския писател Фредрик Бакман. Ханкс ще бъде и копродуцент на лентата заедно с партньора си в Playtone Гари Гьоцман, съобщава Variety.

Шведският филм по романа с режисьор Ханес Холм получи по-рано през годината две номинации за Оскар, след като се превърна в най-гледания чуждестранен филм на територията на САЩ през 2016 г.

„Тази история за любовта, толерантността и надеждата надминава качествата на много от филмите, които обичаме и смятаме за класически. “Човек на име Уве” премахва езиковите бариери, за да докосне читателите и зрителите по начини, за които винаги сме мечтали“, казва съпругата на Ханкс Рита Уилсън, която също е част от продуцентския екип на новата лента.

В глобален мащаб Бакман е продал над 8 млн. копия от своите книги, като само “Човек на име Уве” има над 5 млн. продадени екземпляра на близо 50 езика. У нас шведът е издаван от „Сиела“, а най-хитовият му роман претърпя няколко издания. От началото на годината българският превод на “Човек на име Уве” е и с нова корица от художника Дамян Дамянов.

Още за успеха на книгата в САЩ можете да прочетете тукВижте и трейлъра на адаптацията на Ханес Холм:

[ + ]