fb
Ревюта

„Конкистадор“ – вихър от завоеватели, злато и зли божества

1 мин.

„Конкистадор“ (изд. „Унискорп“) е впечатляваща книга, която трудно ще подминете в книжарницата. Първата част от историческия комикс на Жан Дюфо и Филип Ксавие е голям формат, твърди корици с лак и приковаващ погледа профил на конкистадор.

Това е ударното начало на увлекателната история, през която ни повежда нашият разказвач Ернандо Ройо, като си припомня събитията, които почти довеждат до смъртта му. Ройо е член на отряда на Кортес, който е изгубил вярата си и се мисли за безскрупулен, макар началните му думи да намекват за настъпила промяна след сблъсъка със злонамерения бог Теекизлака. Дюфо умело изгражда зловеща атмосфера и сцена за възхода на зли богове и сили, в чийто водовъртеж се оказват повлечени и хората на Кортес.

Всъщност Дюфо и Ксавие не разказват просто една приключенска история в интригуващ период, а провокират читателите да се замислят за върховенството на материалното в европейската ценностна система и пренебрежението към културата и духовните вярвания, с които се сблъскват при завоюването на Америките.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]