fb
БългарияНовини

Конкурс за кратък разказ с награда аудио запис

1 мин.
konkurs za kratak razkaz

„Смелостта е началото на победата“ е темата на конкурса за кратък разказ, който се организира от Audioknigi.bg и Kafene.bg. Специално жури ще отличи най-добрите петима автори, които ще бъдат наградени с индивидуален, безплатен аудио запис от Audioknigi.bg.

Кандидатите имат свободата да разгърнат темата по собствено желание – в реалистичен, хумористичен или фантастичен разказ. Всеки автор може да участва само с един текст, който не трябва да е публикуван в периодичния печат, сборници, електронни медии или социалните мрежи.

“Избрахме тази мисъл на древногръцкия историк, философ и есеист Плутарх, защото смятаме, че смелостта не е запазено качество само по време на война или на извънредни житейски обстоятелства, когато почти или съвсем сме стигнали дъното, но също и въпрос на всекидневието, когато непрекъснато правим своите малки и големи избори. Надяваме се да намерите вдъхновение и смелост да се включите в конкурса ни”, споделят организаторите.

Технически изисквания:

Дължина на текста: от 1 до 3 машинописни листа

Файловете да бъдат във формат .doc или .odt

Шрифт: Times New Roman, големина 12

Крайният срок за изпращане на разказите на e-mail: konkurs@kafene.bg е 20 май 2015 г. Победителите ще бъдат обявени до 25 май.