fb
Новини

Културен календар (23-29 септември)

2 мин.

В „Културен календар“ всеки понеделник ви разказваме за няколко от най-интересните събития в София до края на седмицата.

Ето предложенията ни за тази седмица:

Танц филм фест (24-30 септември)

Танц Филм Фест ще започне на 24 септември в кино „Люмиер Лидл”, ще продължи до 30 септември. В рамките на фестивала ще бъдат представени 12 специално селектирани филма в категориите „Премиерни заглавия”, „Класически балет”, „Велики филми за балета”, „Модерен танц”, „Документални филми” и „Фламенко”. Ще можем да видим изпълнения от ранните години на легендите Баришников и Нуреев, както и неми сцени на звездата на Руския балет Тамара Карсавина.

„Красавицата и звяра“ (25 септември)

Премиера открива новия сезон в Столичния куклен театър. Спектакълът „Красавицата и звяра“ започва на 25 септември от 19 часа в салона на ул. „Гурко“. Драматизацията по френската народна приказка ни разказва известната история за една истинска любов, която се ражда след поредица от грешки.

Поезия за Женския пазар (25-27 септември)

Поети от 7 страни ще пишат поезия за най-стария пазар в България в рамките на тридневен уъркшоп наречен „Софийските метафори“. На 27 септември от 18 часа в галерия „Сердика“ на Женския пазар метафорите за това култово място ще бъдат представени пред българска публика.

Sofia Singer Songwriter Fest (27-29 септември)

Артисти от Унгария, Словения, Босна и Херцеговина, Хърватия, Полша, Ирландия и България гостуват на третото издание на международния фестивал за акустична музика и поезия  Sofia Singer Songwriter Fest. Събитието ще се състои от 27 до 29 септември в клуб „Студио 5“ и е посветено на международния ден на поезията. Входът е свободен.

„Културен календар“ се осъществява в партньорство с Дирекция „Култура“ на Столична община. Още интересни събития може да открите тук.