fb
НовиниПо света

La Belle Sauvage: The Book of Dust на Филип Пулман е книга на годината според Waterstones

1 мин.
AFP_TI13P

La Belle Sauvage: The Book of Dust Volume One на английския писател Филип Пулман стана Книга на годината за 2017-а на престижната верига британски книжарници Waterstones. Победителят е избран след разглеждане на постъпилите от книжарите номинации и финалното журиране на изпълнителния директор на Waterstones Джеймс Даунт.

Дaунт коментира избора така:

Името на победителя ще достави огромно удоволствие на нарастващата му публика и не можем да бъдем по-щастливи от факта, че допринасяме към неговия успех.

Снимка: Waterstones

Поредицата The Book of Dust бележи завръщането на Филип Пулман към обичания от милиони читатели свят на фентъзи трилогията „Тъмните му материи“. Първият том La Belle Sauvage разказва историята на две деца, които се опитват да оцелеят в преследването си с ужасяващо зло. В техните ръце лежи съдбата на малко дете, което пък е ключът към бъдещето.

За да честват победата на Пулман, Waterstones представят на потребителите си специално луксозно издание на романа с екслибриси на различни демони, появяващи се в сюжета.

В краткия списък на Waterstones за 2017 г. влязоха общо седем заглавия – с едно повече от традиционната за веригата бройка. Останалите претенденти за Книга на годината бяха:

  1. „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ от Елена Фавили и Франческа Кавало
  2. Lincoln in the Bardo от Джордж Сондърс
  3. Mr Lear от Джени Углоу
  4. Talking to My Daughter About the Economy от Янис Варуфакис
  5. A Skinful of Shadows от Франсис Хардиндж
  6. The Lost Words от Робърт Макфарлън и Джаки Морис

 

Снимка на публикацията: Telegraph

[ + ]