fb
БългарияНовини

„Летящата планета“ кацна и във Варна

2 мин.

Александър Ненов завърши литературното си турне във Варна, където представи четвъртата си поред книга, но първата художествена – „Летящата планета“. В неделя той се срещна с почитатели и любопитни свои бъдещи читатели в книжарница „Ciela“ в морската ни столица. Водещ на събитието беше Кирил Аспарухов, който зададе множество въпроси на младия интернет предприемач и съответно успя да получи интересна за публиката информация – за романа му, за него самия и за следващата му книга!

Александър Ненов и Кирил Аспарухов

Срещата протече стегнато и професионално, но в никакъв случай суховато. Напротив, атмосферата беше ведра, в допълнение към смисления разговор с писателя. Авторът сподели, че вече работи по превода на „Летящата планета“ на английски език, като се очаква той да бъде готов през 2018 г. Това би отворило нови хоризонти пред перспективната фантастика, включващи и филмовата индустрия.

Александър Ненов е известен със смелите си предприемачески проекти и сам казва, че обича да излиза от зоната си на комфорт и да поема големи рискове. Ето защо мечтата Холивуд да купи правата за първия му опит в света на художествената проза не трябва да ни учудва.

На въпрос на член на екипа на „Аз чета“ дали намира факта, че се самопубликува, за нещо положително, Александър коментира, че има опит и с работа с издателства, но самопубликуването му дава свобода. Той посочи като пример един от бестселъри, завладели световния книжен пазар през 2016 г., а след това превърнал се и в касов филм с участието на Мат Деймън. Става въпрос за „Марсианецът“ на Анди Уеър – роман, получил откази от множество издателства, след което авторът му го пуска онлайн и скоро се превръща в хит сред читателите.

В днешно време всеки може да публикува книга. От една страна, това е предпоставка да се генерира голямо количество некачествена литература, но пък се дава шанс и на добрите заглавия, които иначе могат да останат незабелязани. А и читателите имат усета да подбират.

Александър разкри, че работи и по следващия си роман. Действието в него ще се развива изцяло на Земята, без намесата на Космоса. Продължение на „Летящата планета“ не е изключено, макар такова да не е замислено предварително. С усмивка Ненов сподели:

Зависи от интереса на читателите!

Не пропускайте ревюто на Александър Кръстев за „Летящата планета“.

Снимки: Книжарница „Сиела“ Варна