fb
БългарияНовини

„Литературен вестник“ отвори годишния си конкурс за млади автори

1 мин.
Literaturen vestnik konkurs

„Литературен вестник“ обявява Годишна литературна награда за млад автор. В конкурса могат да участват автори до 35-годишна възраст, които нямат издадена печатна или електронна книга. Срокът за получаване на творбите е от 1 юли 2015 г. до 1 март 2016 г.

Приемат се непубликувани текстове в два раздела: „Поезия“ и „Белетристика“. В раздел „Поезия“ се изпращат цикъл стихотворения (между 15 и 20 поетични текста), а в раздел „Белетристика“ – откъс от книга (роман или разказ/и с общ обем между 15-20 стандартни страници). Текстовете (с посочени име на автора, дата и място на раждане, телефон и електронен адрес за връзка) се приемат на адрес: litvestnik.konkurs@gmail.com

Победителите ще бъдат определени от тричленно жури и публично обявени на 24 май 2016

Наградите в двата раздела са съответно:

  1. Голяма награда на „Литературен вестник“ за млад поет: 1000 лв.
  2. Голяма награда на „Литературен вестник“ за млад белетрист: 1000 лв. 

 

„Литературен вестник“ е моделиран да бъде платформа на младата и неконвенционална литература още със създаването си през февруари 1991 г. Той остава такъв и до днес. Една награда за млад автор стабилизира и усилва ролята на вестника и допринася както за отстояване на собствените му естетически вкусове, така и за внасяне на ред в хаоса на литературните награди.

Подробности за формата на конкурса може да намерите тук.

[ + ]