fb
Ревюта

Животът ти е сборна касетка

2 мин.
sborna kaseta

sborna kasetaKoя песен звучеше, докато правеше секс за пръв път? (Here Without You на 3 Doors Down) С коя мелодия ти звъни телефонът, когато се обажда гаджето ти? (Say, Say, Say на Пол МакКартни и Майкъл Джексън) А коя е ВАШАТА песен? (труден въпрос) Е, това е любовта – една сборна плейлиста с песни, които те съпътстват през целия ти живот и го правят по-добър. Според мен и според Роб Шефийлд.

Една книга с живота на един музикален журналист, загубил рано съпругата си, но запазил спомените за нея в няколко десетки сборни касетки за уникалните мигове. Шефийлд се затваря в себе си и изживява загубата на най-любимия човек заедно със своя касетофон. За да успее най-накрая да преодолее болката, осъзнавайки, че е щастлив с онова, което магнетофонните ленти са запазили.

Любовта е сборна касетка“ е истинска енциклопедия за американската ъндърграунд сцена. За съжаление по-голямата част от описаните в тази книга песни и банди са ми доста далечни. И на повечето от вас, предполагам. Самият факт обаче, че са били неразделна част от щастието на двама обичащи се млади хора, ги прави наистина велики музиканти.

Любовта е сборна касетка” е книга за паметта – за паметта към онези, които са ни напуснали, памет за спомена за истински важните мигове. Памет, записана на километри магнитна лента в сборните касетки от един живот. Всичко друго са асоциативните вериги, които музиката отключва в главите ни.

Прочетете още ревютата на „Любовта е сборна касетка“ от Павлина и Елена.

 

[ + ]