fb
@-книгиБуккросинг

Лятната библиотека в столичния квартал „Дианабад“ отваря отново врати с детски празник

1 мин.
detski-praznik-dianabad-biblioteka

С празнична програма по случай  Деня на българската култура и просвета 24 май за втора поредна година се открива безплатната лятна библиотека в столичния квартал Дианабад. Инициаторите на библиотеката – Иринка Иванова и Елица Ткачова, искат да стимулират връзките между жителите на квартала чрез книгите и да ги поощрят да търсят начини да променят заобикалящата ги среда.

Миналото лято ателието на Иринка Иванова, където се помещава библиотеката, стана любимо място на съседите и най-вече на децата. Те с нетърпение очакват тя да заработи отново.

Празникът ще започне в 10.30 часа. Пиратски сандък, пълен с книжки и изненади, ще очаква малките „нещотърсачи“. Всеки упорит любопитко ще получи своята сладка награда и ще може да разгледа новите придобивки в библиотеката. По време на празничната програма и през цялото лято библиотеката ще приема с благодарност дарения от хубави запазени книги за малки и големи. Тя ще функционира и като буккросинг зона.

Конструкцията на библиотеката отново е предоставена от сдружение „Трансформатори“ – този път с допълнителни рафтове и още повече пространство за книги.

Адресът на Лятната библиотека е жк. Дианабад, блок 12, Ателието на Иринка.

lyatna-biblioteka-dianabad