fb
НовиниПо света

„Макдоналдс“ включва книги на Кресида Коуел в детското си меню

2 мин.

Най-известната верига за бързо хранене в света „Макдоналдс“ ще раздава нови истории от английската писателка Кресида Коуел с детското си меню, научаваме от The Bookseller. През 2019 г. компанията ще разпространява поредицата The Treetop Twins Adventuresнаписана от авторката на „Как да си дресираш дракон“ специално за промоциалната кампания.

Серията от 12 книжки разказва за приключенията на две двойки близнаци – Аша и Алфи и Тюлип и Тед, които заедно с родителите си – професор Пабло и Пенелъпи – се сблъскват с истински, живи динозаври. Всяка част ще съдържа любопитни факти за праисторическите създания, а децата ще получат достъп до допълнително съдържание, например звукови файлове и анимации, след като използват мобилното приложение Global Happy Meal и сканират QR код.

Книгите ще бъдат преведени на 40 езика и разпространени на 82 различни пазара.

Силвия Ланядо, глобален директор по маркетинга на „Макдоналдс“, споделя:

Да помогнем за пробуждането на любовта към четенето у децата е сред най-важните цели на нашата инициатива Scale for Good и за нас е огромна чест да работим съвместно с Кресида. Поредицата, която тя написа за нас, е прекрасна и нямаме търпение да видим как си проправя път в живота на деца и семейства по целия свят.

Анн Макнийл, старши издател в Hachette Children’s Group, допълва:

Вълнуващо е отново да работим с „Макдоналдс“ по толкова широкомащабна промоция. Поредицата The Treetop Twins Adventures беше специално възложена на една от най-отдадените ни и трудолюбиви авторки с ясно поставената цел да достигне до децата и техните родители. Споделянето на истории, докато хапваме семействата си, е един от начините да превърнем четенето в забавно занимание и всички заставаме зад него.

От „Макдоналдс“ твърдят, че са разпространили 450 милиона книги в световен мащаб посредством читателската си програма Happy Meal Readers.

Снимка на публикацията: Allure