fb
@-книгиЕ-книги

Поредицата за Малката Божана вече е и интерактивна книжна игра

2 мин.

Любима тема на сайта ни е детското четене, затова и винаги се радваме, когато издателите проявяват креативност и се стараят да вървят ръка за ръка със своите малки читатели. Страхотен проект, който е част от тези усилия, е интерактивната книжна игра „Малката Божана в подводния свят“, която ще бъде представена тази вечер от 18.00 ч. на сцената на левия полуетаж на НДК в рамките на Пролетния базар на книгата.

Проектът за създаване на интерактивна книжка-игра за мобилни устройства е създаден изцяло върху сюжета и визията на едноименната книга „Малката Божана в подводния свят“ на Божана Апостолова. По думите на издателите от Жанет 45 приложението първоначално ще бъде разработено само на български език, но се планира и вариант на английки, като всяка една от интерактивните страници на книгата ще позволява на детето само да избира това, с което желае да се занимава: да чете, слуша, играе, опознава герои и ситуации.

Освен това почитателите на „Малката Божана“ ще могат да избират да четат сами текста или да слушат четец (глас), който разказва историята, докато показалец следи текста. Интерактивната книжка дава възможност на детето активно да избира музикален фон, да посочва думи/предмети, които да заучава, като слуша или проследява изписването на думите, да избира и активира любими анимирани герои от приказката „Малката Божана в подводния свят“.

„Приложението може да бъде включено в образователната програма на високотехнологични училища и използвано за извънкласни и учебно-занимателни форми на обучение, ползващи таблети в хода на ученето“, споделят още от издателството.

Приложението в момента е достъпно за iPad, а съвсем скоро ще бъде готова и версията за Android.  Създателите му обещават обогатяване, обновяване и допълване, както и във времето превеждане на различни езици.

Вижте още и демо на приложението:

Представянето на интерактивната книжна игра „Малката Божана в подводния свят“ е тази вечер, 4 юни, от 18.00 ч на левия полуетаж на НДК.

Прочетете ревюто за „Малката Божана в подводния свят“ в „Детски книги“, както и интервюто с авторката на поредицата Божана Апостолова в „Аз чета

Не пропускайте да прочетете и другите ревютата за книгите от поредицата за Малката Божана в „Детски книги“: “Малката Божана в нощта на чудесата”“Малката Божана в подводния свят”“Малката Божана в магазин за смехорийки”, “Малката Божана и чудовището Тъмп”, “Деца дописват “Малката Божана”.