fb
От издателстватаСпециални

Вече може да сте „много как“ – Пух се завръща

2 мин.
pooh illustration

pooh illustrationИ понеже тази година ни е тръгнало на големи завръщания, след героя на Дан Браун проф. Лангдън, през 2009 ще видим отново и Мечо Пух да изгрява на книжния небосклон. Новата книга за жълтата мечка се казва „Завръщане в голямата гора“ и ще излезе в България в деня на световната си премиера – 5 октомври.

Наследник на Алън Милн като разказвач на приключенията на Пух и другарите муе Дейвид Бенедиктъс, а илюстрациите са на Майк Бърджес. Бенедиктъс е автор на повече от 25 книги (романи и научнопопулярни заглавия), като вторият му роман втория – You are a Big Boy Now,
е адаптиран за голям екран от Франсис Форд Копола. Работил е като асистент на Тревър Нън в Ройъл Шекспир Къмпани, бил е редактор в Канал 4 и продуцент на „Книга за лека нощ” за Би Би Си Радио 4.

„Дълги години се надявахме, че някой ден ще стане възможно да предложим на света продължение, достойно за оригиналните истории за Мечо Пух – се казва в официално изявление на Тръста. – „Мечо Пух“ и „Къщичката в къта на Пух“ са истински празник на детството и ние сме убедени, че Дейвид Бенедиктъс и Марк Бърджес са уловили духа и качеството на тези оригинални истории.

Текстът на Дейвид Бенедиктъс е вдъхновен от познанията му върху старите приключения на Мечо Пух, които той адаптира за аудио компакт диск. Авторът си взаимодейства с художникът Марк Бърджес, за да създаде история, която силно се надява да се превърне в поредната емблематична пуховска история.

Преводът на български език е на Емилия Л. Масларова, а преводът на стиховете – на Владимир Трендафилов. Издателите разкриват, че у нас книгата идва в луксозен вариант, а коричната цена е 19.95 лв.