fb
НовиниПо света

Музикалният албум „Причините да останеш жив“ повтаря успеха на книгата на Мат Хейг

2 мин.

Дългоочакваният албум на британския писател Мат Хейг и барабаниста Анди Бъроуз Reasons to Stay Alive („Причините да останеш жив“) влезе в топ 40 на iTunes само ден след официалната си премиера. Автор на текстовете на всички 11 песни в албума е Мат Хейг, а повечето от тях са посветени на темата за депресията. Спечелилият отдавна симпатиите на читателите по цял свят Хейг доби популярност и у нас с автобиографичната си книга „Причините да останеш жив“ (изд. „Intense“), превърнала се в платформа за популяризиране на темата за психичното здраве.

Бъроуз, бивш барабанист на групата Razorlightписал песни за Том Одел и Рики Жерве, се запознава с Мат Хейг в Twitter. Първоначално всеки от артистите следи творчеството на другия и му се възхищава, без да се свързва с него. Докато един ден двамата не започват да обмислят съвместен проект, вдъхновен от „Причините да останеш жив“.

В книгата си писателят, без дори да подозира тогава за бъдещия си музикален проект, споделя един от ценните си съвети за излизане от състояние на депресия„Как да прекрачите отвъд времето: слушайте музика“.

Албумът e записан в личното музикално студио на актрисата Кейт Хъдсън. Бъроуз казва пред The Guardian, че книгата на Хейг му е подействала терапевтично и двамата са много близки в момента. А самият автор добавя: „Тотално невротични сме. Имаме си няколко проблема, свързани с тревожността“.

Британският журналист и писател споделя, че е превърнал своите терапевтични бележки в текстове за песни. Хейг обяснява разликите в писането:

За нехудожествената книга трябва да правиш проучвания и да сверяваш всичко с фактите. При песента можеш да предадеш същността на това, което чувстваш, и да бъдеш напълно откровен в изразяването си.

Снимка на публикацията: You Tube